BCF Gravel

Gravel, som ibland också kallas äventyrscyklar, är i huvudsak en landsvägscykel som ska kunna klara en mängd olika vägar eller stigar – helt enkelt ge dig möjlighet att ta dig fram på de vägar där du normalt inte kan köra med din landsvägscykel och ibland ge dig in på mer krävande stigar i skogen. Du ska ha möjlighet att ta med en ansenlig mängd packning för att kunna ge dig ut på dags eller veckolånga strapatser – helt enkelt en cykel som ska ge dig möjlighet att så bekvämt som möjligt ta dig så långt som möjligt på de vägar eller stigar som finns att tillgå.

De är gjorda för att vara mer hållbara och robusta än en vanlig landsvägscykel, tillsammans med en längre hjulbas och utrymme för mycket bredare däck.

Med integrerade skärmfästen, och tom pakethållarfästen, blir detta en även perfekt pendlarracer. Vi kan även bygga den med rakt styre för de som vill ha en mer traditionell känsla genom staden, men lättheten och styvheten av en fullblodsracer.

BCF Cyclocross

Cyclocross, eller CX, är en tävlingsform där man under ca en timme tävlar på varvbana som innehåller en del olika hinder och tunga underlag som gräs och lera. Men även om man inte väljer att tävla i CX så är detta en mycket rolig vinter- eller grusvägsracer. En rappare och aggressivare för cykel som ger möjlighet till härlig skogskörning och öppnar upp för det lockande tävlingsmomentet Cyclocross. En cykel som nästan är en Gravel, fast en aning dopad. Lättare, rappare och aggressivare, kortare hjulbas, möjlighet till breda däck men inte riktigt lika breda som på en gravel. Cykeln är gjord för att vara snabb och rapp, du ska kunna hoppa av den, springa med den på axeln och sedan snabbt kunna hoppa på den.