BCF MTB ALU

Spännande Trail-cykel som kombinerar robustheten hos en hardtail med få rörliga delar och en del av komforten som en fulldämpad cykel erbjuder.

Vi på Borås Cykelfabrik ville bygga en prisvärd ALU-cykel enligt vårt sätt att tänka cykelglädje. Med robust ram i aluminium och dess unika egenskaper lyckades vi ta fram en spännande Trail MTB. En egendesignad ram i aluminium lägger grunden för en rad specar alternativt custombygge efter önskemål.

STD l-twoo 15.500,-

sport l-twoo 18.400,-

sport sram 19.800,-

race sram 32.700,-

VÅRt BCF ALU KONCEPT

Det finns en trend i att efterlikna en kolfiberram i aluminium genom att reducera och hydroforma aluminiumrören så mycket som det bara är möjligt för att få en lättare ram med mjukare former. Snyggt och lätt, men tyvärr blir en tunn ram känslig för slag. Dessutom svår att laga. Därför tänker vi annorlunda.

Vi vill utnyttja aluminiumets positiva egenskaper fullt ut och göra ramar som fokuserar på andra fördelar, mer än vikt och mjuka linjer. Nämligen tålighet. För att få en extremt robust ram med bibhehållen komfort och låg vikt, använder vi något smalare och oreducerade rör på de flesta ställen. För att uppnå maximal hållfasthet är godset i rören något tjockare, men då rören är smalare blir vikten endast marginellt tyngre. Designmässigt skapar detta – med de rakare linjerna – en skön retrokänsla.

För att ramen ska vara så robust som möjligt har vi valt att behålla den olackad i rå eller borstad aluminium med bearbetade loggor som skapar extra snygg känsla. Fördelen är att repor och märken inte syns lika tydligt då aluminium har lite av en självläkande process när det oxiderar, vilket ger en snygg patina. Men för dig som gillar färg, fixar vi det om du vill.

Som vanligt i Borås Cykelfabrik har vi lagt mycket energi på att göra cykeln så lätt som möjligt där det verkligen gör skillnad för hela upplevelsen och cykelglädjen. Lätta reducerade ekrar och fina aluminiumnipplar är ett exempel, alla våra hjul till samtliga modeller är ju handbyggda i vår egen fabrik i Borås. Vi eftersträvar alltid att våra modeller och specar ska vara lätta och prisvärda. Väljer du att uppgradera en spec kan du till exempel få en gravel under 8 kg. Inte så illa för en hoj som du utan problem kan tappa mot en lyktstolpe och som troligen kommer att hänga med dig under lång, lång tid framöver.

 

RÄTT STORLEK PÅ DIN CYKEL

Vilken storlek som passar dig bäst är ofta en smaksak och något du kan testa dig fram till.
Av erfarenhet har din längd en grundläggande betydelse för storlek. Vi hjälper dig gärna att hitta rätt.

BeställNING

Vi hjälper till med ditt cykelköp.
Fyll i uppgifterna, ange kroppslängden på dig eller personen som ska ha cykeln och skriv gärna några rader om du har specifika önskemål eller behov som är viktiga. Vill du boka service eller har frågor, fyller du även i detta. Vi hörs snart!

    Kontakta oss

    * Nödvändigt

    Skriv några rader om vilken cykel och modell du är intresseraad av så hör vi av oss snarast. Allt gott! /Borås Cykelfabrik