Borås Cykelfabrik

Frågor & Svar

Svar på frågor

Här samlar vi frågor och svar som vi möts av från både kunder, leverantörer och samarbetspartner. Hoppas du hittar svar på dina frågor.

Är BCF en svensk cykel?
– Ja, vi utvecklar våra cyklar utifrån egna idéer och tankar, men så klart används en del befintliga komponenter från kända leverantörer. Sedan bygger vi ihop allt själva här hemma i Sverige.

Vart bygger ni era svenska cyklar?
– Vi bygger alla våra cyklar för hand i Toarpsdal, strax utanför Borås, men märkeskomponeter som exempelvis växlar, bromsar, dämpare och däck beställer vi från välkända varumärkesleverantörer.

Vilka typer av cyklar erbjuder ni?
– Vi erbjuder en rad olika typer av både mountainbike, landsvägscyklar och gravelcyklar som en en ypperlig allroundhoj. Vi har även cyclocross och adventure. Det går lätt att hitta vad man söker både under kategorier och cyklar i menyn här på hemsidan.

Finns det cyklar i olika prisklasser och med olika prestanda?
– Ja, alla våra cyklar finns som tre till fyra olika specar eller grundutförande utifrån våra val av vad vi tycker är det bästa i varje kategori. Vi benämner dessa Standard, Sport, Race och Pro och de ligger i både olika prisklasser och har olika prestanda beroende på vilken kategori. Standard är en bra ingångscykel medan Pro är en fullmatad tävlingscykel.

Kan man köpa era cyklar i några butiker?
– Vi säljer våra cyklar från fabriken direkt till dig som kund – utan mellanhänder. Det gör att priset blir mycket mer förmånligt om man jämför med vad en likvärdig cykel kostar hos en återförsäljare.

Kan man välja till andra önskemål på komponenter än vad som finns på era specar?
– Självklart. Vi kan anpassa din cykel som du vill ha den. Du kan till och med bestämma vilken färg du vill ha.

Vad menas med custom eller custombygge i cykelsammanhang?
– I vår värld betyder custom att vi bygger en cykel helt efter unika önskemål och krav – en customcykel eller specialbyggd cykel helt enkelt. Då sätter vi oss tillsammans med dig som kund och går igenom allt från hjul och ram till färg och alla olika komponenter.

Vad är det för hjul som sitter på era cyklar?
– Det är våra egna. Vi handbygger även alla hjul på Borås Cyklefabrik och har möjlighet att specialanpassa specar efter de flesta önskemål. Både i kolfiber och aluminium.

Vart kan man titta på era cyklar någonstans och prova dem?
– Ja, i vårt showroom finns cyklar att både titta på och testa. Även Cykelfiket i Göteborg har några democyklar. Sedan finns det BCF-cyklar för uthyrning, bland annat hos Skistar, Vallåsen och på Sportcentralen i Högbobruk.

STÄLL GÄRNA FLER FRÅGOR!

Kontakta oss

    ×

    Fyll i formuläret för att boka service

      Uppdaterar...
      • Inga produkter i varukorgen.