KÖPVILLKOR

ALLMÄNT

För att handla av oss på Borås Cykelfabrik AB måste du ha fyllt 18 år samt ha en giltig svensk ID-handling. Genom att acceptera våra villkor, förstår och accepterar du att alla beställnignar, köp och transaktioner görs exklusivt mellan Borås Cykelfabrik AB och dig som kund.

BESTÄLLNING & LEVERANS

Du gör din beställning på www.borascykelfabrik.se eller på plats hos oss i vårt showroom. En utförd beställning innebär att du godkänner våra köpvillkor och samtycker till att dina personuppgifter registreras i vårt kundregister. Köpeavtalet träffas då vi bekräftat beställningen genom att vi skickar en orderbekräftelse och handpenningsfaktura till den mejladress du angivit eller mottagit på annat sätt. Vid eventuella felaktigheter i till exempel angivande av pris, leveranstid etc. förbe- håller vi oss rätten att korrigera detta. Om du inte är nöjd med vår korrigering får du självklart välja att avboka din order utan kostnad.

Din cykel byggs på beställning. Då du lagt din order och betalt hand- penningen (40%) enligt vår överenskommelse, återkopplar vi med en uppskattad produktionstid. När vi byggt klart din cykel, betalar du resterande belopp (60%) innan leverans sker hos oss eller om du hellre vill att vi skickar cykeln till dig. Vårt mål är att alltid bygga din cykel inom 1-2 veckor, förutsatt att alla delar finns hemma. Vid de tillfällen då du exempelvis valt en egen färg, tar leveransen längre tid, vilket vi så klart informerar om vid betällningstillfället. Handpenningen återbetalas ej om slutfakturan inte betalas.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar i varje cykelspecefikation som följd av eventuell lagerföränding eller slutförsäljning av specifika komponenter från externa leverantörer.Vi förbehåller oss i de fall rätten att kunna byta ut och ersätta komponenter mot likvärdiga eller upp- graderade delar för att kunna leverera komplett cykel på utsatt tid. Vid större avvikelser meddelar vi dig som kund för ställningstagande.

Spara orderbekräftelse/faktura för eventuell framtida kontakt med oss. Vi kan neka en order av olika anledningar, exempelvis om du lämnar felaktiga personuppgifter och/eller dras med skulder sedan tidigare. Du kan ångra din order till dess att vi har bekräftat den.

PERSONUPPGIFTER

I samband med din registrering och/eller beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja och tillhandahålla den service som du kan förvänta dig av oss. Enligt PUL (personuppgiftslagen) har du rätt att få den information som vi har registrerat på dig. Om du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister. Vi garanterar att inga uppgifter om dig kommer att säljas eller föras vidare till tredje part.

INTELLEKTUELLA EGENDOMSRÄTTIGHETER

Allt innehåll på den här webbplatsen, såsom text, grafik, logotyper, bilder, ljudklipp, digitala nedladdningar och annan mjukvara, tillhör Borås Cykelfabrik AB eller våra leverantörer och är skyddat av svenska och internationella upphovsrättslagar.

GARANTI

Då du köper en cykel från Borås Cykelfabrik har du alltid 2 års garanti där vi ansvarar för produktens funktionalitet. Garantin gäller ej olycks- händelse, vanvård, oaktsam användning, ej följda skötselanvisningar, slitagedelar, förbrukningsdelar, etc. Glöm inte att spara fakturan. Den gäller som garantisedel. Eventuella garantifel repareras.

REKLAMATION & ÅNGERRÄTT

För kunder i Sverige gäller 3 års reklamationsrätt enligt Konsument- köplagen. Produktgarantin täcker endast ursprungliga fabrikationsfel, det vill säga fel som fanns på varan vid leverans. Fabrikationsfel skall konstateras av Borås Cykelfabrik AB, varpå fri reparation erhålls. Detta förutsätter att alla skötselråd följts och att normal aktsamhet iakttagits. Vid ett reklamationsärende skall du kontakta oss för vidare hjälp med processen. Du kommer då bli ombedd att tillhandahålla bildbevis via mail eller annat sätt på felaktigheten/den defekt på varan där felet tydligt framgår. Om du inte är nöjd med vår hantering av ditt ärende är du välkommen att vända dig till din lokala konsumentväg- ledare eller Allmänna reklamationsnämnden (ARN). Vi följer ARN:s rekommendationer. Då alla cyklar byggs helt unikt efter beställning, tillämpas ingen ångerrätt.

TRANSPORTANSVAR

Om varan skadas eller kommer bort under transporten från oss till dig är det vi som är ansvariga. Vid en eventuell retur till oss är det du som kund som är ansvarig för godset.

EVENTUELL TVIST

Vid händelse av tvist eftersträvar vi att följa beslut från relevanta nationella konsumentskyddsmyndigheter.

ÄNDRINGAR I VILLKOR

Vi kan ibland behöva ändra våra villkor. Vi applicerar då dessa på hemsidan, vilket innebär att de träder i kraft.

FRISKRIVNING

Vi reserverar oss för eventuella fel i bilder och text på vår hemsida, så som fel i produktbeskrivningar, tekniska angivelser, felaktiga priser eller inkorrekt information gällande våra produkt.Vi har rätten av korrigera uppenbara fel och kan när som helst ändra eller uppdatera information på hemsidan.

FORCE MAJEURE

Händelser som krig, naturkatastrof, stridsåtgärd på arbetsmarknad, myndighetsbeslut, uteblivna leveranser från olika underleverantörer, fördyrande omständigheter samt likvärdiga händelser utanför vår egen kontroll, vilka ej kunnat förutses, ska hänföras till force majeure. Detta innebär att Borås Cykelfabrik AB befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal. Samtliga priser anges i svenska kronor inklusive moms. Eventuell fraktkostnad tillkommer.

Vi hoppas att du blir nöjd med ditt köp! www.borascykelfabrik.se

×

Fyll i formuläret för att boka service

    Uppdaterar...
    • Inga produkter i varukorgen.